TK Werchter toont zich klaar voor het acro-wedstrijdseizoen met 4x goud, 3x zilver en 2x brons!

TK Werchter toont zich klaar voor het acro-wedstrijdseizoen met 4x goud, 3x zilver en 2x brons!

Dit weekend toonden de teams van TK Werchter hun uitstekende vorm op de voorbereidende oefenwedstrijd ATAC in Merksem. Het officiële wedstrijdseizoen gaat traditiegetrouw in januari van start, maar de ATAC is altijd een ideale gelegenheid om het vormpeil te testen en de concurrentie te monsteren.

Zaterdag beten de recrea gymnasten met 8 teams de spits af en wisten al drie gouden en twee zilveren medailles in de wacht te slepen, evenals een 4e, 5e en 6e plaats. Deze topresultaten leverden TK Werchter de clubbeker op.

Zij zetten de juiste toon voor de gymnasten van het A-niveau (internationale gymnasten), die zondag met 5 teams op de mat kwamen. Meisjespaar Zoë Bynens en Aliya Nassir eisten bij de 11-16 jarigen met 2 prachtige oefeningen en met ruime voorsprong het hoogste schavotje op het podium op. Een eerste gouden plak voor TK Werchter.

In de namiddag was het de beurt aan de 12-18 jarigen waarin TK Werchter met 2 meisjestrio’s en 1 meisjespaar in actie kwam. Met hun balansoefening verzekerden Louise Janssens, Fien Voet en Maité De Ridder zich alvast van een tweede plaats. Deze plek konden ze na hun vlotte tempo-oefening vasthouden en zorgden zo voor een zilveren medaille. Mila De Wit, Anna De Schryver en Orphée De Bock moesten in hun balans-oefening enkele tijdsfoutjes incasseren, maar vochten zich terug in de wedstrijd en konden door een mooie tempo-oefening toch nog beslag leggen op de vierde plaats. En ook Maïté De Bock en Nyota Olefs dikten het aantal medailles nog wat aan. Bij de meisjesparen waren ze goed voor brons.

Bij de senioren was het uitkijken naar doorgewinterd trio Janne Somers, Lotte Somers en Julie Vandeyck die al aan hun derde jaar samen bezig zijn als team. Na een erg succesvol afgelopen seizoen waarin ze de winst van maar liefst 3 grote internationale toernooien op hun naam schreven (BIAC in Bristol, MIAC in Porto en FIAC in Puurs), scoorden ze een derde plaats, ondanks een blessure. Een tweede bronzen medaille voor TK Werchter.

Met 9x eremetaal en een clubbeker kan TK Werchter de ATAC met een zeer tevreden gevoel afsluiten en met vertrouwen vooruitblikken naar het komende wedstrijdseizoen dat op 13 januari 2024 van start gaat met de internationale wedstrijd Zeestern in De Panne.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *