TK Werchter scoort goud en tweemaal zilver op acrowedstrijd Zeestern in De Panne

TK Werchter scoort goud en tweemaal zilver op acrowedstrijd Zeestern in De Panne

Afgelopen weekend was De Panne the place to be voor alle acro-gymnasten die nog een laatste keer hun niveau wilden testen vóór de start van het officiële wedstrijdseizoen. TK Werchter nam deel met 7 teams in 5 verschillende categorieën.

Bij de jeugdcategorie (I2) van 9-15 jaar brachten Renee Baeyens en Lola Schrevens op zaterdag de zilveren medaille mee naar huis. Een mooie opsteker in hun allereerste competitie samen! In het A-niveau kwam diezelfde dag ook het trio Nina Hagenmeyer, Janne Janssens en Nel Dewit in actie in de categorie 11-16 jaar. De concurrentie in deze categorie is gewoonlijk erg groot. In hun eerste wedstrijd als team startten ze met een goede balansoefening, maar lieten daarna in hun tempo- oefening enkele dure puntjes liggen en behaalden zo een 18e plaats.

In diezelfde categorie, maar dan bij de meisjesparen, bevestigden Aliya Nassir en Zoë Bynens hun favorietenrol met twee mooie routines. Met hun balansroutine zetten ze zelfs de topscore van 27.350 neer. Een terechte gouden medaille!

Op zondag was het de beurt aan de hogere leeftijdscategoriëen in het A-niveau. Bij de senioren konden trio Julie Vandeyck, Janne Somers en Lotte Somers jammer genoeg niet deelnemen door een blessure. In de categorie 12-18 jaar streed TK Werchter met 4 teams, drie meisjestrio’s en één meisjespaar. Het grote aantal teams en het hoge niveau maakt deze categorie erg pittig, maar trio Maité De Ridder, Louise Janssens en Fien Voet knalden naar hun tweede zilveren medaille van het prille oefenseizoen met de hoogste score voor hun tempo-oefening (26.820) en de tweede hoogste score voor hun balansoefening (26.340). Trio Barbara Krukowska, Olivia Jehoul en Yasmine Bwirire waren aan hun competitievuurdoop toe als nieuwbakken team. Hun balansoefening was niet geheel foutloos, maar met een degelijke tempo-oefening nestelden ze zich op een verdienstelijke 8e plaats. En ook Orphée De Bock, Anna De Schryver en Mila De Wit brachten 2 mooie, expressieve oefeningen op de mat. Enkele foutjes in de balansoefening, gevolgd door een goede tempo-oefening deden hun op de 14e plaats belanden. Meisjespaar Nyota Olefs en Maité De Bock leken een tijdje zeker van de bronzen medaille maar eindigde op de valreep toch nog net naast het podium op een mooie 4e plaats.

Na deze competitie is er voor de gymnasten weinig tijd om op adem te komen want van 25-29/01 wacht hen een internationale wedstrijd in Bristol, Engeland waar ze zich kunnen meten met acro-teams uit heel Europa.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *