Algemeen

Visie en Missie

Onze turnclub TK Werchter heeft de missie om de jeugd en volwassenen van Werchter en omstreken op een democratische wijze en kwalitatief hoogstaande trainingen aan te bieden in de verschillende disciplines van het turnen. Voor een aantal geselecteerde disciplines wil TK Werchter zijn turners opleiden tot gymnasten die kunnen meedraaien op nationaal en internationaal niveau.

Om deze missie te realiseren biedt TK Werchter een ruime keuzemogelijkheid aan in de verschillende disciplines van de recreatieve en wedstrijdgymnastiek. Voor meer info over de verschillende disciplines, kijk bij het onderdeel ‘Disciplines’. Weet je niet in welke groep je mag turnen? Klik dan op ‘Algemeen’ bij ‘Uurrooster’.

Verder werken wij nauw samen met de lokale organisaties, het gemeentebestuur en de Gemeentelijke Basisschool De Kameleon. Dankzij een grote groep vrijwilligers kunnen wij de financiële doelstellingen van de club (een financieel gezonde club die sport aan democratische prijzen kan aanbieden) realiseren. Een lid van ons bestuur zetels in de Sportraad van gemeente Rotselaar. Wij zijn aangesloten bij de GymnasiekFederatie Vlaanderen vzw. Voor de recreatiegroepen richten wij onze programma’s dan ook op het door de Gymfed ontwikkelde Kiddies en Gymstars-programma.

Tot slot wordt er van onze trainers verwacht jaarlijks een bijscholing te vormen om zichzelf blijvend te professionaliseren en zo optimaal mogelijk lessen te kunnen uitwerken op het niveau van elke gymnast.


Afbeeldingsresultaat voor gymfed     Afbeeldingsresultaat voor Q4gym